Gebruik veel afbeeldingen op uw website. Mensen worden altijd aangetrokken tot een mooie afbeeldingen. Een pagina met enkel teksten zal nooit evenveel aandacht krijgen.

Maar het is belangrijk om te zorgen dat u de afbeeldingen op de juiste manier plaatst. Anders kunnen ze de website onnodig verzwaren. Ook kan u hier weer zorgen voor verhoging in de zoekresultaten.

Allereerst zorg dat de afbeeldingen niet te groot zijn voor het web. De resolutie mag niet te hoog zijn voor het web, dit is idealiter 72dpi. En de grootte past u ook gemakkelijk zelf aan. Te grote afbeeldingen zorgen voor een grote laad-tijd van uw pagina en bezoekers die afhaken.

Een eenvoudige richtlijn is om een gewone afbeelding altijd onder de 100kb op te slaan en dan pas op uw website te plaatsen. Zo zal hij de pagina niet te zeer verzwaren en de laadtijd niet vertragen. 

Geef uw afbeeldingen ook altijd een goede titel, die beschrijft waarover de afbeelding gaat. En vergeet niet de alt-tekst in te vullen. Zo weet Google perfect wat er op uw afbeeldingen te zien is.

Enkele handige tools zijn:

  • www.pxlr.com voor het online bewerken van je foto’s
  • www.tinypng.com voor het online verkleinen van je foto’s